Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus

Microsoft on tarjonnut käyttö- ja ohjelmistotukea Windows 7:lle vuodesta 2009 alkaen. Elinkaarimallin mukaan jatkettu tukiaika kuitenkin päättyy tammikuussa 2020 ja tämän jälkeen käyttöjärjestelmälle ei julkaista enää päivityksiä.

Tuen päättyminen tarkoittaa sitä, että järjestelmässä olevia tietoturva-aukkoja tai -haavoittuvuuksia ei enää korjata jolloin haavoittuvuuksia hyväksikäyttävä taho voi esim. jakaa sähköpostin tai nettivujen kautta haittaohjelmia joiden avulla ulkopuolinen saa koneen haltuun.

Käyttäjälle tuen päättyminen voi näkyä konkreettisesti siten, että kolmannen osapuolen sovelluksia ei voi asentaa tai ne saattavat lakata toimimasta, jos sovellustekijät ovat rajoittaneet sovelluksen toimintaa Windows 7:ssa. Sovellusten päivitykset voi olla myös rajattu Windows 7:ssa tukiajan jälkeen.

Siirtyminen Windows 10:een

Microsoft on tarjonnut Windows 10 julkaisusta lähtien (v. 2016) ilmaista päivitystä Windows 7 ja Windows 8.1 käyttäjille jotka päivittävät käyttöjärjestelmän Windows 10:een.

Windows 10 on uusin ja tämän hetken tietojen mukaan ainoa Windows jonka ominaisuudet laajenevat päivitysten avulla, kun aiempien Windows-versioiden kohdalla käyttäjän on itse pitänyt hankkia uusi versio (esim. Windows XP > Windows 7, jne).

Ennen asennusta

Ennen asennusta selvitetään laitteiston yhteensopivuus. Vovin vanhaan tietokoneeseen asennusta ei kannata kuitenkaan tehdä. Omat tiedostot on myös hyvä varmuuskopioida ennen asennusta.

Asennuksen yhteydessä voidaan päivittää koneen kiintolevy nopeampaan SSD-levyyn ja lisätä tarvittaessa keskusmuistia.

Kysy lisää Windows 10 asennuksesta

045 347 0220